dilluns, 28 de març de 2011

 MANIFEST: VOLEM MÉS FUTBOL CATALÀ AL CANAL ESPORT 3 Des de la Penya Europeista Torcida Escapulada, penya que dóna suport al C.E.Europa des de l'any 2002, volem iniciar una campanya per reclamar més espai pel FUTBOL CATALÀ al nou canal esportiu de TVC, ESPORT 3.Volem que mitjançant aquesta iniciativa el nostre futbol tingui la representació que es mereix a la televisió pública del país. Per tal d'aconseguir al màxim ressó hem creat aquest blog exclusivament dedicat a la campanya i una pàgina al Facebook. En el blog també podeu donar suport a la iniciativa mitjançant la vostra firma. Volem que tothom que estima el nostre futbol dóni suport a aquesta injustícia.

Fa unes quantes setmanes que el nou canal esportiu ha iniciat les seves emissions de forma regular.Un cop vist el que ens ofereix hem de fer tot un seguit de consideracions:
  • No es pot començar un canal de manera oficial quan hi ha diverses parts importants de Catalunya que no el poden sintonitzar.
  • La seva programació és un trasllat dels programes que s’emetien en el Canal33, amb l'afegit d'algun programa més, com l’ “Efectivament”. Un programa aquest últim amb el gastat format de tertúlia on només es parla del Barça, del Madrid i de Mourinho. Fa 20 anys ja feien el 100% Futbol amb el Pere Escobar, per tant seguim amb el mateix de sempre.
  • Crear un canal nou, és aportar als espectadors coses noves i cobrir necessitats informatives que fins ara no es podien omplir. Basar la programació d’Esport 3 amb repeticions del Hat-Trick i programes com el Zona Zapping es realment descoratjador. 
  • La directora de la CCRTV, Mònica Terribas en la presentació del nou canal (anunciat a bombo i plateret) va dir que “havien creat un canal nou, però que el personal de la redacció d’esports seria el mateix, ja que no hi havia prou pressupost per anar més enllà”. Molt bé, però quan no hi ha diners, es pot utilitzar l’ imaginació, ja que per començar amb una sabata i una espardenya millor no iniciar res.  
  • Si ens centrem en el FUTBOL CATALÀ, (més enllà de Barça i Espanyol) amb el nou canal el “nostre” futbol disposa del mateix temps; és a dir el Futbol Cat del dilluns, que amb el canvi continua tenint els mateixos minuts d’emissió. És indignant com aquest programa en els resums de Tercera divisió, per exemple, destini només al voltant de tres minuts per resumir gairebé la totalitat de la jornada.
  • És totalment inconcebible que un canal català dedicat exclusivament a l'esport les 24h del dia, no hagi ampliat la durada d'aquest programa amb més resums i informació de FUTBOL CATALÀ. Això costa tants diners que no es pot fer? Si no ens equivoquem, molts partits de 2a B i Tercera Divisió, són gravats pels canals locals i municipals de la mateixa localitat. TV3 no pot emetre la totalitat de resums i afegir fins i tot algun de Primera Catalana?
  • Tants diners costaria, portar a personatges (entrenadors, directius etc) del futbol català modest i fer-li una entrevista o organitzar una tertúlia sobre el futbol de Segona B en avall? Senzillament no ens ho creiem.
  • Es així com la televisió pública difon el futbol català? O és que per ells el futbol de casa nostra es resumeix amb el Barça i una miqueta de l’Espanyol? 
Per tant des d’aquest grup reivindicatiu exigim que ESPORT 3 ampliï la seva cobertura informativa del futbol català i per extensió de tot l’esport de casa nostra, ja que  pel que estan fent, el Canal 33 ja ens anava bé i resultava molt més barat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada